Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zrobiłęm questa na początek gry czyli itemy na start. No i wszystko pięknie działa, ale to jeszcze nie to co bym chciał. piszę osobny temat, ponieważ w temacie "pisanie questów" (czy coś takiego) chyba nikt mi nie pomoże.

A więc do rzeczy. Chodzi mi o kilka spraw:

* Po pierwsze, chciałbym aby na serwerze każdy nowy gracz otrzymywał "trzecią rękę" (która sama podnosi yang), żeby była zbugowana czy coś bo chcem zrobioną na 300dni (żeby było długo). < ROZWIĄZANE! + dla: Cortex

* Po drugie, co zrobić aby na moim serwerze podczas pisania na chacie, można było strzałką w górę móc powtórzyć poprzednio napisaną wiadomość (Chyba wiadomo o co mi chodzi). < ROZWIĄZANE! + dla: taki_niesmialy

* Po trzecie, nie wiem jak to zrobić, aby nie było możliwości wyrzucenia na ziemie yang i żeby nigdy nie pojawiały się na ziemi.

< ROZWIĄZANE! + dla: Cortex

* Po czwarte, jak zrobić pierścień teleportacji, aby można było się nim teleportować:

-do wszystkich m1 i m2,

-na pustynie (koło teleportu do wężowego pola),

-do doliny orków (na środek),

-na góre sohan (lodowa ziemia),

-do lasu,

-do czerwonego lasu,

-do ognistej ziemi,

-pod wierze demonów (DT)

-do V1 Kuahklo Dong (tam gdzie są pająki)

-do V1 gorty wygnańców i V2 groty wygnańców.

< ROZWIĄZANE! + dla: Cortex

* Po piąte i ostatnie, co należy zrobić aby każdy nowy gracz miał 100% na przywołanie konia (max. LVL umiejętności: Przywołanie konia)

< ROZWIĄZANE! + dla: taki_niesmialy

Bardzo proszę o pomoc. Oczywiście polecą PLUSIKI ^_^

Piszcie w komentarzach jak co mam zrobić, albo linki (odnośniki) do stron gdzie jest coś z tych 3 rzeczy wyjaśnione co i jak.

za podanie przydatnego linku też będzie PLUSIK xD

Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam, kankel. ;)

Opublikowano

At. 1 Trzeba edytować stronę rejestracyjną. Daj kod PHP na PW to może ci zrobię

At. 2.

http://www.mpcforum.pl/topic/234820-tut-jak-powtarzac-tekst-na-chacie-strzalka-w-gore/

At. 3. Ja osobiście usunąłem z bazy danych w item_proto zapytanie do Yang. Ale wtedy żeby je zebrać musisz mieć 3 rękę. (nie pojawiają się na ziemi)

Ktoś zrobi ?

:D

Opublikowano

Jak narazie nie mam rejestracji bo przeprowadzam testy alpha, ale wytłumacz na czym polega ta 3 ręka na 300 dni??

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/174373-tut3-reka-i-powiekszony-sklad-przez-navicat/

A , nie jakies zabawy w edytowanie stron -.-

x

Opublikowano

PLUS dla

taki_niesmialy

za pomoc w: At. 2

PLUS dla

Cortex

za pomoc w: At. 1

Ostatni PLUS czeka! :P

At. 3 do zrobienia.

Opublikowano

zapisz jako nazwa.quest

wrzucasz go do folderu Quest

w maszynie wpisujesz

cd /ścieżka/do/folderu/quest/

potem

./qc nazwa_questa.quest 

Jak nie wywali błędu to quest się grał. A co do yang to miałeś napisane w mojej odpowiedzi żeby usunąć no ale ok.

Ktoś zrobi ?

:D

Opublikowano

taki_niesmialy nie wiedzialem o co ci chodzi z usunięciem wpisu dopiero Cortex wyjaśnił że chodzi o ID.

Lecą PLUSY dla: taki_niesmialy i Cortex

Dzięki za pomoc! ^_^

Opublikowano

Mam taki problem, bo po zmienianiu haseł w plikach serwerowych (przez WinSCP) w folderze channel ten plik CONFIG w każdym folderze game (game1, game2 itp...) przy starcie serwera wyskakuje taki błąd bez przerwy:

beztytuuwka.jpg

Proszę o pomoc :(

Opublikowano

po wejściu w navicat mysql wszedłem w User i tam jak jest mt2@localhost i inne, po zmianie hasła i zapisaniu (SAVE) wszedłem znów i hasło było takie jak wcześniej. Czemu się cofa to hasło do poprzedniego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...